18 Haziran 2016 Cumartesi

Sleek i-Divine Far Paleti

Sleek i-Divine Mineral Based Eyeshadow Palette
Ultra Mattes V2 Darks
Türkiyeye gelişini dört gözle bekleyenler ve Gratis'in Sleek'i getirdiklerini heryerde duyurması sayesinde merak duyduğum bir markaydı. En meşhur ürünleri arasında far paletleri var. Ben de tanışma ürünü olarak bir far paletinin yeterli olacağını düşündüm :)
Öncelikle içeriğine bakmak istiyorum. İlk sırada mika var :) mika uzun dönem etkileri bilinmeyen bir madde. Kanserojen olduğu tespit edilen talk yerine kullanılmak üzere yaygınlaştırıldı. Ancak Micanın güvenilirliği hakkında yeterli bilgi yok. Yine de piyasadaki farlar içinde mika içerenler en masumları sayılabilir. 
İkinci madde Talk. Dediğim gibi talk kanserojen olduğu belirlenen bir madde. Özellikle solunum yoluyla vücuda alındığında uzun dönemde kansere sebep olabiliyor.
Parafin: Farların temel karışımları içinde bir de mumsu madde bulunur. Parafin bizim mum diye adlandırdığımız maddelerden biri. Gözenek tıkamasının dışında bilinen kesin bir zararı yok.
Paraben: Kanserojen etkileri kesin bilinmese de dikkatli olunması gereken bir madde. Ayrıca tahrişe hatta uzun dönemde egzemaya yol açtığı bile söyleniyor.
Dimeticone: Silikon da diyebiliriz. Farların ve rujların olmazsa olmazı sayılır. Bizden çok çevreye zararı var kendisinin :)

Palet bence çok şık duruyor :) Renklerin isimlerini paletin üzerine yazmaları bence daha güzel olurdu ancak malesef koruyucu filmin üzerine yazmışlar. 
Ve işte mini swatch :) renkler paletin koruma filminde yazılan şekilde sıralandı. Highness rengini biraz dağıtınca mordan pembeye dönüyor. 
Pigmentleri epey güzel ancak The Balmla kıyaslayan onun kadar iyi olduğunu söyleyenler kesinlikle yanılıyor. Yumuşaklığı, dokusu biraz benziyor ancak bence The balm renk verişi ve kalitesi bakımından çok daha iyi. Ama Sleek fiyatı ve kalitesi bakımından kesinlikle almaya değerdi.


Kalıcılıklarına gelince benden AA almayı başardılar :) Baz kullanmadan sabahtan akşama kadar kullanabildim. Akşama doğru biraz çizgilere dolma yaptılar ama The Balmdan daha iyiler kalıcılık konusunda. 
İçine yerleştirdikleri sünger fırça bence yanlış bir seçim. Sünger fırçalar ışıltılı renkleri uygulama konusunda daha iyiler. Yani tamamen mat bir paletin için sünger fırça hatalı olmuş bence. Ama süngeri yumuşacık ve paletten rengi çok güzel alıyor. Koyu renklere ince bir uygulama yapmak için ideal :)
Yazıyı beğendiyseniz +1 bırakmayı ve blogumu takip etmeyi unutmayın :)

Sevgilerimle ♡ ♡ ♡ 

3 yorum :